Γραμματοσειρά

Μήνυμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα για τη δολοφονία της βρετανίδας βουλευτή: «Η αντιμεταναστευτική ρητορική τρέφει τις πιο αδίστακτες συμπεριφορές – Οι Βρετανοί πολίτες να υπερασπίσουν το δημοψήφισμά τους ως κορυφαία πράξη δημοκρατίας, μακριά από κηρύγματα διχασμού»

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα έστειλε στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας και στην οικογένεια της δολοφονημένης βουλευτή Τζο Κοξ το παρακάτω μήνυμα:

«Η δολοφονία της Τζο Κοξ, της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος που είχε αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι μια ακόμη απόδειξη πως ο φανατισμός και η πόλωση έχουν πάντα ρατσιστικό και αντιμεταναστευτικό υπόβαθρο.

Η αντιμεταναστευτική ρητορική ενάντια όχι μόνο στους πρόσφυγες, αλλά και στους άλλους Ευρωπαίους που αναζητούν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο τρέφει τις πιο αδίστακτες συμπεριφορές.

Συμπεριφορές και μια ακραία εθνικιστική τύφλωση που μας γυρνάνε πολύ πίσω, στο κλίμα που επικρατούσε στις παραμονές του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Μόνο εάν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και προωθήσουν δίκαιες λύσεις για το προσφυγικό, το μεταναστευτικό και τις κοινωνικές ανισότητες, θα αφοπλιστούν όσοι σκέφτονται τα χειρότερα για τη δημοκρατία και για τον πολιτισμό του διαλόγου και της συνεργασίας.

Στην οικογένεια της Τζο Κοξ, στους συναδέλφους της βουλευτές και στους Βρετανούς πολίτες που σήμερα πονάνε από τον άδικο χαμό αυτής της άξιας γυναίκας πολιτικού, υποσχόμαστε ότι θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα όλων εκείνων, που υπερασπίστηκε στη ζωή και στην πολιτική της διαδρομή η Τζο.

Καλούμε τους Βρετανούς ψηφοφόρους να τιμήσουν τη Τζο Κοξ περιφρουρώντας το δημοψήφισμά τους ως κορυφαία πράξη δημοκρατίας, ελεύθερης και ψύχραιμα εκφρασμένης βούλησης, μακριά από κηρύγματα διχασμού, φανατισμού και πολιτικής υστερίας.

Κωνσταντίνα Κούνεβα

Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-GUE/NGL»

17.6.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS