Γραμματοσειρά

Στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών η Κωνσταντίνα Κούνεβα απάντησε στην πρόθεση της Κομισιόν να κλείσει το θέμα των αποζημιώσεων.

«Εμείς οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα τις GUE/NGL πιστεύουμε ότι το θέμα των πολεμικών οφειλών στην Ελλάδα δεν πρέπει να τεθεί στο αρχείο, πρέπει να συζητηθεί στην επιτροπή μας.

Με αφορμή τις αναφορές που κατατίθενται στην Επιτροπή Αναφορών από πολίτες και φορείς οι οποίοι ζητούν να εξεταστεί το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, παίρνω το λόγο για να ενημερώσω τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής ενημέρωσε με επιστολή του την Πρόεδρο της Επιτροπής και τους συντονιστές για τις θέσεις της Ελληνικής Βουλής και της Ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με αυτό το μέγα θέμα.

Θέμα με μεγάλη πολιτική, ιστορική και δικαιική σημασία, το οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να συζητηθεί και στην Επιτροπή Αναφορών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής απέστειλε επίσης το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Κατοχικών Οφειλών. Το πόρισμα θα συζητηθεί σύντομα στην ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει και στρατηγική και σχέδιο .

Όπως είπε πρόσφατα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας «επιθυμούμε να κλείσουμε επιτέλους αυτήν την ανοικτή πληγή στο σώμα της δικαιοσύνης, στο ίδιο το σώμα της Ευρώπης» Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών σε καμία περίπτωση δεν συμψηφίζεται με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.»

8.9.2016

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS