Παρέμβαση Δ. Παπαδημούλη για CWP, στην Ολομέλεια του EK

Γραμματοσειρά

• Δημ. Παπαδημούλης: «Η ευρωπαϊκή κοινωνική χάρτα, να πάψει να είναι ετικέτα και να αποκτήσει πραγματική υπόσταση».

• «Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν αρκούνται πια σε ευχολόγια. Θέλουν συγκεκριμένες πράξεις, με μετρήσιμα αποτελέσματα στη ζωή τους».

• Ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του Eυρωκοινοβουλίου για το πρόγραμμα της Κομισιόν για το 2018.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2018» (CWP - Commission Working Program). Απευθυνόμενος στον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Φρανς Τίμμερμανς, που εκπροσωπούσε την Επιτροπή, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Κύριε Τίμμερμανς,
Οι πολίτες δεν αρκούνται πια σε ευχολόγια. Θέλουν συγκεκριμένες πράξεις, με μετρήσιμα αποτελέσματα στη ζωή τους. Ζητούν πράξεις που να ενισχύουν την απασχόληση, που να μειώνουν τις ανισότητες, που να ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.
Ζητούν η ευρωπαϊκή κοινωνική χάρτα, να αποκτήσει υπόσταση πραγματική και να φέρει αποτελέσματα στη ζωή τους. Μειώνοντας την ανεργία, την επισφαλή και κακοπληρωμένη εργασία, καταπολεμώντας τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μέχρι τώρα, και η Ευρωπαϊκή κοινωνική χάρτα και ο ευρωπαϊκός κοινωνικός πυλώνας, είναι απλώς μια ετικέτα.
Οι Ευρωπαίοι ζητούν το Σύμφωνο ανάπτυξης και απασχόλησης, να γίνει πραγματικά “ανάπτυξης” και “απασχόλησης”, όχι ένα ακόμα δόγμα εμμονής σε μια μονομερή λιτότητα και δημοσιονομική ακαμψία.
Ζητούν μια ενιαία πολιτική ασύλου και μια αλληλέγγυα Ευρώπη στο προσφυγικό, που δεν θα φορτώνει στην Ελλάδα, τη χώρα μου και την Ιταλία, όλα τα βάρη, αφήνοντας στο απυρόβλητο χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, που αρνούνται να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Αν προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση -και έχετε μεγάλη ευθύνη να το κάνετε πράξη και όχι μόνο λόγια- αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην ευρωπαϊκή άκρα δεξιά, που επιδιώκει μια Ευρώπη αδύναμη, διαιρεμένη, δέσμια εθνικισμών, με οξυνόμενες διαρκώς κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.

Σας ευχαριστώ».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας στο ακόλουθο link:
https://youtu.be/UY8WRydRwHg

26.10.2017

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

LINKS