Επείγον αίτημα Δ. Παπαδημούλη για να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το ζήτημα των Paradise Papers

Γραμματοσειρά

 

Με αίτημά του προς την Πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Gabi Zimmer, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Παπαδημούλης ζητάει να μεταφερθεί στην Σύνοδο των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το αίτημα για επείγουσα συζήτηση των Paradise Papers στην ερχόμενη Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις 13.4 εκατομμυρίων φορολογικών αρχείων, που ξεσκεπάζουν όλο το σύστημα της παγκόσμιας φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί το ζήτημα που προκύπτει μείζον, καθώς και τις συνέπειες αυτών των φαινομένων καταστροφικές για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, άλλα και για τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα φορολογικά κενά που προκύπτουν.

Ακολουθεί το αίτημα του κ. Παπαδημούλη προς την Πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς Gabi Zimmer:

Dear Gabi,

Following the second greatest leak after Panama Papers, I consider the issue of the Paradise Papers and its consequences to the European citizens, of the utmost importance.

There’s a strong necessity to discuss Paradise Papers during the next Plenary and therefore our Political Group should take concrete initiatives towards this direction and request a debate on this matter.

Always at your disposal for further discussion.

With Kind Regards,

Dimitrios Papadimoulis.

7.11.2017

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

LINKS