Γραμματοσειρά

Αναλυτικά

«Παίζουν ρόλο οι εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στη Γερμανία και όπως δήλωσα και δημόσια, εγώ ευελπιστώ ότι εάν τυχόν υπάρξει πολιτική αλλαγή μετά τις επερχόμενες γερμανικές εκλογές, η αντιμετώπιση προς τη χώρα μας μπορεί να γίνει κάπως ηπιότερη. Όχι βέβαια ότι θα έχουμε καμιά αλλαγή 180 μοιρών, μην περιμένουμε τέτοιο πράγμα. Ηπιότερη αντιμετώπιση μπορεί για χιλιάδες συμπολίτες μας να μεταφράζεται σε, για έναν άνθρωπο φτωχό μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του ζεσταίνομαι το χειμώνα ή δε ζεσταίνομαι.

Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές αυτούς, δηλαδή τα κράτη, είναι μια μάχη οπισθοφυλακών. Δηλαδή μια μάχη που εξ ορισμού δεν μπορείς να την κερδίσεις, απλώς προσπαθείς να περιορίσεις τις απώλειές σου. Είναι δεδομένο ότι θα έχεις απώλειες, είναι δεδομένο ότι τα κράτη για να σε δανείσουν θα σου ζητήσουν επώδυνα και επαχθή μέτρα.

Το 2018 και το 2019 και το ’20, ακόμα και το ’21, οι δανειακές μας ανάγκες δεν είναι πολύ μεγάλες. Συνεπώς, αν κάνουμε μερικά βήματα, μέχρι εκεί θα έχουμε αναπνοή για να δανειζόμαστε από τις αγορές.»

https://www.youtube.com/watch?v=pHfcqITReNM 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS