Γραμματοσειρά

• Δημ. Παπαδημούλης στο Euractiv: «Η ελληνική οικονομία πήγε καλύτερα το 2015, σύμφωνα με τη Eurostat - οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας».

• «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι: κομπάρσοι της ΝΔ και σε απόλυτη αναντιστοιχία με τους Ευρωσοσιαλιστές, στους οποίους ανήκουν».

• Συνέντευξη στο ειδησεογραφικό δίκτυο Euractiv.

Δηλώσεις στο ειδησεογραφικό δίκτυο Euractiv έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Θέμα του άρθρου αποτέλεσε το φλέγον ζήτημα της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με το άρθρο η Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοιβούλιο, είναι σκεπτική απέναντι στη στάση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τις ελληνικές διαπραγματεύσεις, με υψηλόβαθμο μέλος της Σοσιαλιστικής ομάδας να δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν «φυσικά εντελώς απομονωμένο στην ομάδα».
«Είναι οι μόνοι που υποστηρίζουν την παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης. Βάζουν την ομάδα μας σε δύσκολη θέση, δεν είναι απολύτως σύμφωνοι με την ομάδα των Σοσιαλιστών [...] και αυτό είναι ένα είδος ενοχλητικής στάσης», ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι σε πρόσφατη συνάντηση του financial working group, η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή ήταν «αντίθετη σε κάθε είδους λογική λύση [...] γεγονός που έφερε την Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών σε πραγματικά δύσκολη θέση», κάτι που η ίδια αρνείται.

Καλούμενος να σχολιάσει την πορεία της διαπραγμάτευσης και τα ερείσματα των ελληνικών θέσεων στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ - όπως και το Ποτάμι, είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένα και «σε απόλυτη αναντιστοιχία με την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, παρόλο που ανήκουν σ 'αυτούς».

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Δημήτρη παπαδημούλη, όπως δημοσιεύθηκαν στο άρθρο του Euractiv:

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας έχουν ήδη συμφωνήσει πλήρως με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το πακέτο των μέτρων.

Η ελληνική οικονομία πήγε καλύτερα το 2015, όπως έδειξαν και τα στοιχεία της Eurostat, ενώ και οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Οι ηγέτες σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είναι σε απόλυτη αναντιστοιχία με την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, παρόλο που ανήκουν σ 'αυτούς. Η στάση τους, τους εκθέτει, καθιστώντας τους κομπάρσους της δεξιάς και της ΝΔ, η οποία με τη σειρά της είναι επίσης σε αναντιστοιχία με κορυφαίους ηγέτες που ανήκουν στην Ευρωδεξιά, όπως ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ή ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Ελλάδας.

Όσο για τη σιωπή των κατά τα άλλα λαλίστατων κ. Σόιμπλε και κας Λαγκάρντ είναι ανησυχητική, αλλά αυτή τη φορά, εκείνοι που επιθυμούν επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι το περασμένο καλοκαίρι».

To link με το σχετικό άρθρο: http://ow.ly/4npxZD

05.05.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS