Γραμματοσειρά

 

Δ. Παπαδημούλης: Θετικές αναμένονται οι αποφάσεις του Eurogroup συμβατές με τις ανάγκες της χώρας

«Στο Κόκκινο» και στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη μίλησε σήμερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τις εξελίξεις στο σημερινό Eurogroup.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης και τι επιδιώκει με αυτό, δηλαδή την ολοκλήρωση της κρίσιμης καμπής με την αξιολόγησή και απελευθέρωση δόσης – μαμούθ, ενώ, όπως τόνισε, με την σοβαρή ελάφρυνση του χρέους μπαίνουν στο ντουλάπι τα σενάρια αποσταθεροποίησης και δίνεται σήμα για ταχύτερη επιστροφή επενδύσεων, καθώς τα χρόνια των μνημονίων έχουν χαθεί 100 δισεκατομμύρια επενδύσεις.

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου εξήγησε ότι δεν έχει κλειδώσει η συμφωνία εξαιτίας διαφωνιών ΔΝΤ και ευρωπαίων δανειστών, ότι πλέον φεύγουμε από αόριστη υπόσχεση και πάμε σε έγκαιρη ελάφρυνση, δεσμευτική, συγκεκριμένη. «Να περιμένουμε τις ακριβείς αποφάσεις του Eurogroup, τις θετικές αποφάσεις που αναμένονται σήμερα, συμβατές με τους στόχους της χώρας, μπαίνουμε σε νέα περίοδο» σημείωσε και προέβλεψε ότι ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε θα κάνει σήμερα τα περισσότερα βήματα μετατόπισης κάτι που γράφει και ο γερμανικός Τύπος.

Ο κ. Παπαδημούλης εξήγησε ότι τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας αλλά και ότι υπάρχει υψηλή απαιτητικότητα και από την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και πρέπει να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους με στόχο π.χ. τη μείωση της ανεργίας.
Αναφερόμενος στη ΝΔ εξήγησε ότι στήνει με τους υποστηρικτές και τους μιντιακούς συμμάχους της μια αρνητική κατάσταση σκότους καθώς έχει πάθει βέρτιγκο αφού στόχευαν στην αποτυχία της κυβέρνησης.

Έχουν τεράστιο θράσος σημείωσε ο ευρωβουλευτής εξηγώντας ότι είναι πολύ νωπή η εμπειρία των πολιτών καθώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άφησαν έλλειμμα 15,5%, δημόσιο χρέος 125%, ενώ τριπλασίασαν την ανεργία, τινάζοντας παράλληλα την μπάνκα στον αέρα με ολυμπιάδες κ.ο.κ.

Η κ. Παπαδημούλης εξήγησε ότι το τεχνικό τηλεοπτικό τοπίο που όλα παρουσιάζονται μαύρα καταστροφικά δεν θα συνεχιστεί, αφού θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Κλείνοντας αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό, ενώ τόνισε ότι παρά την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης σε θέματα μισθών – συντάξεων, η Ελλάδα παραμένει στις 40 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000033334/D-Papadimoulis-THetikes-anamenontai-oi-apofaseis-tou-Eurogroup-sumbates-me-tis-upoxreoseis-tis-xoras

24/05/16

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS