Γραμματοσειρά

«Δεν μπορεί η Ε.Ε. να λαμβάνει αποφάσεις υπέρ της οικονομικής ελίτ τρέχοντας σαν λαγός, και από την άλλη να πηγαίνει σαν χελώνα όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων των πολιτών»... «Όχι στην ευρωπαϊκή ενοποίηση αλά καρτ», δήλωσε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Η Φυλή των Φίλων» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. Τονίζοντας παράλληλα την μεγάλη σημασία που έχει για το μέλλον της Ευρώπης η αλλαγή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων στην Πορτογαλία και όπως αναμένεται και στην Ισπανία μετά τις εκλογές της 26ης Ιουνίου.

Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, 18 ευρωβουλευτές της ευρύτερης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία επισημαίνουν ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει εναλλακτικές πολιτικές για την αναπτυξιακή ώθηση των οικονομιών της ευρωζώνης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε και στο γεγονός ότι η Γερμανία και οι πολιτικοί εκφραστές των πολιτικών λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη «μπλοκάρουν» την προώθηση εγγυήσεων για την ισοτιμία των καταθέσεων στην Ευρώπη.

«Ακόμα και με οικονομικούς όρους η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων γίνεται εις βάρος των κοινωνικών συμφερόντων», είπε, καθώς και σ' αυτή την περίπτωση το Βερολίνο «μπλοκάρει» τις αποφάσεις υπέρ της ισοτιμίας των καταθετών στην ευρωζώνη, που θα εγγυώνται την ασφάλεια της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και των πολιτών σε μια ενδεχόμενη νέα οικονομική κρίση εντός της ευρωζώνης.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής της ευρωζώνης μπορεί να έλθει μόνο με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την περίπτωση της Πορτογαλίας, ενώ σημείωσε πώς και η Ισπανία μετά τις εκλογές της Κυριακής 26 Ιουνίου θα έχει φιλική κυβέρνηση. Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι «μετά την Κυριακή (εκλογές Ισπανίας 26ης Ιουνίου) η Ευρωπαϊκή Αριστερά, με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί να προτείνει το δικό της σχέδιο για την ενοποίηση της Ευρώπης».

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS