Γραμματοσειρά

Μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Star» (Π. Τσαπανίδου), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η ΝΔ προσπαθεί να σαμποτάρει τον διαγωνισμό, ωστόσο ο διαγωνισμός θα προχωρήσει. Ταυτίζομαι με το δημόσιο συμφέρον που λέει: «διαγωνισμός». Τόσο η Κομισιόν όσο και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Σχοινάς, λένε ότι ο διαγωνισμός είναι ένα θετικό γεγονός και ότι μέσω αυτού θα πάρουμε χρήματα.

Παρά τις προσπάθειες της ΝΔ και μεγαλοσυμφερόντων να σαμποταριστεί η διαδικασία για τη νόμιμη αδειοδότηση των καναλιών, η οποία επιδιώκουμε να αποφέρει σημαντικά έσοδα στο δημόσιο, αυτός ο διαγωνισμός θα σταθεί και μέχρι τώρα όλες οι απαντήσεις της Κομισιόν, με όλους τους αρμοδίους, λένε ότι αυτό είναι εθνική αρμοδιότητα.

Τον κ. Καλογρίτσα ούτε τον ξέρω, ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Όποιος δεν είναι εντάξει είτε στο θέμα της καταβολής των χρημάτων είτε στο πόθεν έσχες, πρέπει να φύγει από τη μέση και να πάμε στο επόμενο. Από εκεί και πέρα, πάει πολύ να μας «κουνάει το δάχτυλο» η διαπλοκή και όσοι την στήριξαν τόσα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της Τράπεζας Αττικής, όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πρέπει να ελεγχθούν. Η υπόθεση της τράπεζας Αττικής και το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος πρέπει να διερευνηθούν τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από τη Βουλή.

Το σχέδιο της ΝΔ και ορισμένων ολιγαρχών να ακυρωθεί αυτός ο διαγωνισμός απέτυχε

Ο διαγωνισμός αυτός έγινε για λόγους επιβολής της νομιμότητας και αποκατάστασης του δημοσίου συμφέροντος. Η προσπάθεια της ΝΔ και ορισμένων ολιγαρχών σε αυτή τη χώρα ήταν να ακυρωθεί αυτός ο διαγωνισμός. Εδώ γίνεται ένας τεράστιος επιχειρηματικός πόλεμος. Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες από τη ΝΔ, η οποία έχει σύνδρομο απώλειας εξουσίας εδώ και ενάμιση χρόνο, και υπάρχουν και μεγαλοεπιχειρηματίες που σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την άδεια. Σήμερα άκουσα την κα Βόζεμπεργκ να εγκαλεί τους καναλάρχες, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να πάνε στον διαγωνισμό. Αυτό ήταν το σχέδιο της ΝΔ, το οποίο απέτυχε.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν συγκροτήθηκε γιατί αρνήθηκε και σαμποτάρισε τη συγκρότησή του η ΝΔ, καθώς απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Που σημαίνει ότι χωρίς τη συναίνεση της ΝΔ δεν μπορούσε να φτιαχτεί. Ο στόχος της ΝΔ ήταν να μη γίνει ο διαγωνισμός, για να μην πληρώσουν οι καναλάρχες. Όπως υποστηρίζει ο κ. Δένδιας, αν εκλεγεί η ΝΔ θα δοθούν τα 246 εκατομμύρια πίσω στους πολύ πλούσιους Έλληνες, που μετείχαν στον πλειστηριασμό.

Η ΝΔ και τα μεγαλοσυμφέροντα προσπαθούν να σαμποτάρουν τον διαγωνισμό και τη διαδικασία για τη νόμιμη αδειοδότηση των καναλιών, ωστόσο ο διαγωνισμός πρέπει να προχωρήσει και να δοθούν τα έσοδα στο δημόσιο -που είναι σημαντικά, 246 εκατομμύρια ευρώ σε τρεις δόσεις. Ήδη σε λίγες μέρες πρέπει να δοθεί η πρώτη δόση. Ταυτίζομαι με το δημόσιο συμφέρον που λέει: "διαγωνισμός". Τόσο η Κομισιόν όσο και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Σχοινάς, λένε ότι ο διαγωνισμός είναι εθνική αρμοδιότητα, αλλά και ένα θετικό γεγονός μέσω του οποίου θα πάρουμε χρήματα.

Εμείς δεν έχουμε στις πλάτες Siemens και Χριστοφοράκους και δεν θέλουμε και να αποκτήσουμε.

Εδώ ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=YtiRP1ajQ8U

21.9.2016

 

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS