Γραμματοσειρά

Μιλώντας σήμερα στο «Πρακτορείο 104,9 FM» (Κ. Παπαδάκης – Σ. Παπαδοπούλου), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Χθες η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο είχε πολύ περισσότερες θετικές φωνές για την Ελλάδα και τις ελληνικές διεκδικήσεις από ό,τι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σχετικά με την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει.

Η συγκεκριμενοποίηση της ελάφρυνσης του χρέους θα είναι ένα σήμα ότι ανοίγει ένας καθαρός δρόμος για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη και για να έρθουν επενδύσεις. Ωστόσο, η προσπάθεια από την πλευρά της Γερμανίας να αναβληθεί η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους για μετά τις γερμανικές εκλογές, που είναι τον Σεπτέμβριο του 2017, είναι ανησυχητική.

Το αίτημά μας είναι πολύ συγκεκριμένο και χαίρομαι γιατί το υποστήριξε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών: Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους να συγκεκριμενοποιηθούν και να αρχίσουν να εφαρμόζονται πριν το τέλος της χρονιάς. Επιπλέον, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, που πρόκειται να εφαρμοστούν μετά το 2018, να προσδιοριστούν τώρα, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στο ΔΝΤ να κάνει την ανάλυση βιωσιμότητας, που θα το επιτρέψει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, γιατί το θέτει ως όρο, αλλιώς δε θα συμμετάσχει.

Και, επίσης, στην ΕΚΤ να κάνει τη δική της ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και με βάση αυτή να ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο σημαίνει φθηνότερο χρήμα για τις επιχειρήσεις και επομένως περισσότερο τζίρο στην αγορά, μείωση της ανεργίας και ταχύτερη ανάπτυξη.

5.10.2016

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS