Γραμματοσειρά

Θετική θα είναι η εισήγηση για την απόφαση εκταμίευσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στο σημερινό Γιούρογκρουπ, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε Στο Κόκκινο ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε ό,τι αφορά το χρέος, επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης ως τα τέλη Νοεμβρίου προκειμένου το θέμα να τεθεί στο κρίσιμο Γιούρογκρουπ της 7ης Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο Eurogroup και αύριο στο Ecofin αναμένεται το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ενώ ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης.

Μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι πρέπει να δοθεί το βάρος στην έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης {..} οι περισσότεροι από τους παίκτες συνηγορούν υπέρ του να εφαρμοστούν οι όροι του eurogroup της 24ης Μαΐου για το χρέος. «Το ταμπού ότι το χρέος είναι βιώσιμο έχει σπάσει», συμπλήρωσε.

Τα μεσοπρόθεσμα έχει συμφωνηθεί να εφαρμοστούν μετά το τέλος του 2018 αλλά η συγκεκριμενοποίηση τους είναι προϋπόθεση για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα χρειάζεται τη συγκεκριμενοποίηση για να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα πιστωτικής χαλάρωσης.

Από την άλλη ο κ. Σόιμπλε θα δυσκολευτεί περισσότερο αν δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα άρα η εκτίμηση μου είναι παρά τις κόντρες υπάρχει η κατεύθυνση συμβιβασμού.

Δεν έχουν συμφέρον να μη το θέσουν επειδή μετά το Brexit οι Ευρωπαίοι θέλουν να δείξουν ότι προχωράμε μαζί, υπάρχουν προβλέψεις θετικές για την ελληνική οικονομία.Οι πάντες ξέρουν ότι το ΔΝΤ θέλει αριθμούς για να δει τη βιωσιμότητα του χρέους ποιος δεν θα τους την δώσει.

Ο κ. Ντράγκι έχει επαναλάβει ότι θέλει μια μελέτη για βιωσιμότητά του χρέος για να εντάξουμε τη Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Αυτά τα νούμερα συζητιούνται ήδη λένε οι πληροφορίες μου, άρα η γνώμη μου είναι ότι παρά τις δημόσιες δηλώσεις υπάρχει μια κινητικότητα, υπάρχει ο Σόιμπλε και η άποψη του που είναι μειοψηφική και αυτή είναι η διαφορά με πριν 1,5 χρόνο. Είμαστε σε καλό δρόμο για την αποσαφήνιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων το άλλο σενάριο θα φέρει τον κ. Σόιμπλε σε δύσκολη θέση αν δεν πείσει το ΔΝΤ δεν μπαίνω στο πρόγραμμα θα πρέπει να εξηγήσει.

Ακούστε: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000045235/D-Papadimoulis-To-tampou-oti-to-xreos-einai-biosimo-exei-spasei--i-apopsi-tou-k-Soimple-apotelei-pleon-meiopsifia

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS