Γραμματοσειρά

«Η δεύτερη αξιολόγηση δεν είναι υγιεινός περίπατος αλλά ούτε θα είναι Αρμαγεδώνας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Είναι μία αξιολόγηση λιγότερο δύσκολη και βαριά από την πρώτη. Ο στόχος και η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι παρά τις δυσκολίες της πρέπει και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016. Προκειμένου να υπάρξουν τα επόμενα θετικά βήματα που αφορούν στην έναρξη της διαδικασίας της ελάφρυνσης του χρέους και στη συνέχεια στη ποσοτική χαλάρωση, την απομείωση των capital controls και τη διατηρήσιμη επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «ο Σόιμπλε παραμένει ισχυρός, αλλά η θέση αναβάλουμε τα πάντα για μετά τις γερμανικές εκλογές είναι πλέον μειοψηφική και εκτιμώ ότι στο βαθμό που καταφέρουμε να τελειώσουμε γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις τη δεύτερη αξιολόγηση θα προχωρήσουν και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Το που ακριβώς θα ισορροπήσει η συμφωνία για τον περαιτέρω προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων, που θα ληφθούν μετά το 2018, είναι αντικείμενο μίας προσπάθειας που συνεχίζεται αλλά δεν βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο».

«Η κυβέρνηση επιδιώκει ως στόχο έως της αρχές Δεκεμβρίου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και η συμφωνία για το χρέος. Κατά τη γνώμη μου ο απώτερος χρόνος για την ολοκλήρωση αυτού του πακέτου είναι ο Ιανουάριος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κίνδυνος για νέο μνημόνιο ο κ. Παπαδημούλης απάντησε ότι «αυτή την στιγμή οι πάντες δεν θέλουν τέταρτο μνημόνιο».

Ακούστε το ηχητικό εδώ: http://www.enikos.gr/politics/416279,Papadhmoylhs-H-deyterh-axiologhsh-den-8a-einai-oyte-peripatos-oyte-Armagedwnas.html

24.10.2016

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS