Γραμματοσειρά

«Η ΝΔ εύχεται να μην κλείσει η αξιολόγηση» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας ανεύθυνο το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης, που περιλαμβάνει και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Δ. Παπαδημούλης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, υπογραμμίζοντας ότι τόσο ο Π. Μοσκοβισί, όσο και ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, όπως και οι εταίροι δεν επιθυμούν εμπλοκή και καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μάλιστα επικαλέστηκε και τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί. «Ούτε οι δανειστές, ούτε η Ελλάδα συζητά συνέχεια των προγραμμάτων. Κανείς δεν συζητά 4ο μνημόνιο» τόνισε ο για να συμπληρώσει ότι αυτό που προέχει είναι στο σημερινό EWG να καταγραφεί η πρόοδος των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης συνεπάγεται πως η χώρα μας θα έχει υλοποιήσει το 80% των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλης, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν εμπόδια στην προσπάθεια της Ελλάδας, τα οποία έχουν όνομα και λέγονται Σόιμπλε. Πάντως, όπως είπε, η διαφοροποίησή του είναι περισσότερο επιζήμια για τον ίδιο, ενόψει των γερμανικών εκλογών, αφού θα οδηγήσει εκτός ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ, ζητώντας από Β. Σόιμπλε να κάνει ορισμένα βήματα για να συναντηθεί με τους υπολοίπους.

Αναφορικά με το εάν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εκτίμησε: «Κανένας δεν επιθυμεί εμπλοκή. Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να μην συζητήσουμε το χρέος και να στήσουμε κάλπες».

Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ υποστήριξε ότι «η ΝΔ εύχεται να μην κλείσει η αξιολόγηση» ενώ, όπως πρόσθεσε, «θα έπρεπε κανονικά να εργάζεται για το κλείσιμο της και την ελάφρυνση του χρέους». «Ο κ. Στουρνάρας που υπήρξε υπουργός της ΝΔ δεν κινείται με αντιπολιτευτικούς τόνους... βοηθάει και στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης» επισήμανε ο Δ. Παπαδημούλης, ενώ συμπλήρωσε πως «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, δεν ακολουθούν τον κ. Μητσοτάκη στο ανεύθυνο αίτημα του για εκλογές τώρα».

«Είδα χθες ένα αστείο μήνυμα στο Twitter, του κ. Μητσοτάκη που έδωσε συγχαρητήρια στον Φιγιόν (...) κατέγραψε ότι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα (...) ελπίζω να ασχολείται με πιο σοβαρά θέματα και να μην ψάχνει εάν έχουν τον ίδιο ωροσκόπο και αν ήταν 6 μηνών και οι δύο πολιτικοί κρατούμενοι» σχολίασε δηκτικά ο Δ. Παπαδημούλης.

28.11.2016

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

LINKS