H γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» δημοσιεύει άρθρο του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Στο άρθρο του με θέμα την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, o Δημ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι «με βάση τα σταθερά θετικά στοιχεία που προκύπτουν από την ίδια τη Eurostat για την ελληνική οικονομία, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υιοθετηθούν νέα μέτρα, αλλά αντιθέτως είναι απαραίτητο να συμφωνηθούν χαμηλότερα, πιο ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα κάτω του 3,5% από το 2018 και μετά», διασφαλίζοντας παράλληλα «την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου και των ευρωπαϊκών νόμων στο ζήτημα της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Όπως παρατηρεί ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ «οι συμφωνίες υπογράφονται, για να τηρούνται από όλες τις πλευρές» και καλεί τη γερμανική κυβέρνηση «να συμβάλλει θετικά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, για το κοινό όφελος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης», αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «οι καθυστερήσεις και οι παράλογες απαιτήσεις δεν οδηγούν πουθενά, αντίθετα ενισχύουν την κοινωνική ανασφάλεια και την απογοήτευση των Ευρωπαίων πολιτών».
Η πλήρης δημοσίευση στα αγγλικά (pdf): http://bit.ly/2gxhjcN
Online έκδοση: http://bit.ly/2hgdHv8
12.12.2016