Γραμματοσειρά

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, εκφώνησε την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απονομή Βραβείου για την Ισότητα και Διαφορετικότητα, που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Το βραβείο αυτό αποδίδεται μόνο δύο φορές σε κάθε κοινοβουλευτική περίοδο και για διαφορετικό θέμα κάθε φορά. Ο Δημ. Παπαδημούλης, με την ιδιότητα του Αρμόδιου Αντιπροέδρου και Προέδρου της Επιτροπής για Θέματα Ισότητας των Φύλων και Προστασίας της Διαφορετικότητας, βράβευσε φέτος τον κ. Erik de Becker, Προϊστάμενο της Μονάδας Υπηρεσιών Πληροφορικής στο ΕΚ, για την αξιέπαινη πράξη του, να αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η Tanja Kleuth, τυφλή εκπαιδευόμενη του τμήματος Μεταφράσεων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά του Erik de Becker, τα εργαλεία πληροφορικής της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφράσεων έγιναν προσβάσιμα σε άτομα με προβλήματα όρασης, η Tanja Kleuth προσελήφθη ως ειδικός προσβασιμότητας για το συγκεκριμένο έργο, δημιουργήθηκαν πρότυπα προσβασιμότητας των Τ.Π.Ε. (Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών) για ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σήμερα, με την υποστήριξη και της Γ. Δ. Προσωπικού, δίνεται πλέον η δυνατότητα χρηματοδότησης του πρώτου έτους σύμβασης, των υπαλλήλων με αναπηρία.

Στην ομιλία του, ο Δημ. Παπαδημούλης τόνισε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο ίδιος, με βάση και τον θεσμικό του ρόλο ως Αρμόδιος Αντιπρόεδρος, έχει δεσμευτεί για την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία έτσι ώστε το Ευρωκοινοβούλιο να γίνει ένας χώρος που θα είναι πλήρως προσβάσιμος για όλους. Επίσης επισήμανε ότι τα άτομα με αναπηρίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στην αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «η προστασία των πιο ευάλωτων στην κοινωνία μας, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία, θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους».

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση: https://youtu.be/BUkYNNBKMd8

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS