Γραμματοσειρά

Σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ «Flash 96» (Π. Κολιοπάνο – Ν. Λειβαδάρη), ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Αντιλαμβάνομαι δύο πράγματα: Πρώτον, ότι πρέπει να υπήρξε περαιτέρω πρόοδος (σ.σ. στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου), αλλά για να υπάρξει ένα προσύμφωνο χρειάζεται όλες οι πλευρές να κάνουν υποχωρήσεις και να μη ζητούν μόνο από την ελληνική πλευρά μονομερείς υποχωρήσεις.

Το δεύτερο είναι ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και η ισχύς και στη χώρα μας του ευρωπαϊκού κεκτημένου και όσων προβλέπει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, είναι ίσως το πιο σημαντικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας.

Είναι παράλογο το ΔΝΤ να επιβάλλει στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, την απόκλιση από την εφαρμογή των κανόνων, που ισχύουν ως απόρροια των συνθηκών.

Και σε αυτό το θέμα, με έχει εντυπωσιάσει η απόλυτη σιωπή της ΝΔ στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο χρόνος πιέζει και γι’ αυτό πρέπει να αποφύγουμε μια περαιτέρω καθυστέρηση και εμπλοκή, αλλά για να υπάρξει το προσύμφωνο που θα οδηγήσει στην τεχνική συμφωνία χρειάζεται όλες οι πλευρές «να βάλουν νερό στο κρασί τους».

Ακούστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=8i7aOUhTN-U

24.3.2017

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS