Γραμματοσειρά

Την ανάγκη να περάσει η κυβέρνηση από τη διαπραγμάτευση στην αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9FM" και είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, όπως η μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ψηφίσουν μέτρα-αντίμετρα στη Βουλή, διότι κανένας δεν θέλει να ρίξει τον Τσίπρα και να φέρει τον Μητσοτάκη στην εξουσία. Για το αίτημα της Ν.Δ. να γίνουν άμεσα εκλογές σχολίασε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "δεν αντέχει δυο χρόνια μακριά από την κουτάλα της εξουσίας".

"Όσοι ασχολούνται με τη διαπραγμάτευση, δηλαδή ο πρωθυπουργός και υπουργοί του ευρύτερου οικονομικού επιτελείου καλούνται τώρα να μην κάνουν Πάσχα, όπως οι υπόλοιποι, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η τεχνική συμφωνία, να πάρουμε τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος, να ψηφιστούν όσα χρειάζεται να ψηφιστούν από την ελληνική πλευρά, να δεσμευτεί το επόμενο Eurogroup, που μπορεί να γίνει στις 22 Μαΐου ή και νωρίτερα, αν προλάβουμε, ακόμη καλύτερα", είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Ταυτόχρονα παρατήρησε πως όλες οι πλευρές πρέπει να επωμισθούν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Η κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν και οι δανειστές να προσδιορίσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια και δεσμευτικότητα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Το θέμα του χρέους είναι διαφορά ανάμεσα στο Βερολίνο και το ΔΝΤ, τόνισε και σημείωσε πως "θα ήταν αδιανόητο αυτή η διαφορά να οδηγήσει σε καθυστέρηση".

11.4.2017

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS