Γραμματοσειρά

Συνέντευξη στην ιταλική πολιτική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας «La Stampa» έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν και την επόμενη ημέρα μετά την ανάληψη του καθηκόντων του Μακρόν στο προεδρικό αξίωμα, ως εξής:

«Στον δεύτερο γύρο των εκλογών στηρίξαμε αποφασιστικά τον Μακρόν, παρά το ότι στον πρώτο γύρο στηρίζαμε τον Μελανσόν. Η εκλογή του έναντι της Λεπέν είναι κάτι θετικό, αλλά δεν έχουμε αυταπάτες. Πολιτικά, με τον Μακρόν μας χωρίζουν αρκετές διαφορές και μεγάλες αποστάσεις – σε επίπεδο προγράμματος και οικονομικού σχεδίου, είναι πολύ φιλελεύθερος.

Όλα θα εξαρτηθούν από την κυβερνητική σύνθεση της πλειοψηφίας που θα συγκροτηθεί γύρω από τον Μακρόν. Ελπίζουμε σε ένα προοδευτικό και δημοκρατικό, πολιτικό συνασπισμό. Ο Μακρόν θα πρέπει να αποφύγει την παγίδα να συγκατοικήσει με τους Ρεπουμπλικάνους.

Είμαι βέβαιος ότι και μετά την εκλογή του, η Γαλλία θα συνεχίσει να έχει την ίδια θετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018, ασκώντας θετική πίεση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση στο επόμενο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Ελπίζω, επίσης, ότι ο Μακρόν θα καταφέρει να εξισορροπήσει τις σχέσεις με τη Γερμανία. Το έχει υποσχεθεί προεκλογικά. Το ίδιο βέβαια είχε υποσχεθεί και ο Ολάντ, αλλά στη συνέχεια είδαμε την κατάληξη. Ωστόσο, αναμένουμε την ενεργή υποστήριξη του Γάλλου Προέδρου στη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και τη Μαδρίτη. Είναι απαραίτητο να δοθεί μια θετική ώθηση στην Ευρώπη».

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS