Χρυσόγονος: «Να δρομολογηθούν άμεσα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους» (audio)

Γραμματοσειρά

«Αναμένω να δρομολογηθούν άμεσα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και να αποσαφηνιστεί το ακριβές περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων μέτρων το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και σε συνέντευξη που έδωσε στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Περιμένω να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει η Ελλάδα να δει την επάνοδό της στις αγορές», τόνισε ο κ. Χρυσόγονος.

Ερωτηθείς για το αν θα κλείσει σύντομα η αξιολόγηση, ο κος Χρυσόγονος απάντησε ότι η ιστορική εμπειρία έδειξε ότι είναι υπεραισιόδοξη η πρόβλεψη να κλείσει σύντομα. Καμία αξιολόγηση -ανεξαρτήτως του ποια κυβέρνηση προσπαθούσε να τη φέρει εις πέρας- δεν ερχόταν εις πέρας σε πολύ σύντομο χρόνο. Θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ποιες θα είναι οι απαιτήσεις των δανειστών, κατέληξε ο κος Χρυσόγονος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα - http://www.ert.gr/k-chrysogonos-na-dromologithoun-amesa-ta-vrachyprothesma-metra-gia-tin-elafrynsi-tou-chreous-audio/

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

LINKS