Στ. Κούλογλου: "Δούρειος ίππος η CETA, γιατί μετά θα επιβάλλουν και την TTIP"

Γραμματοσειρά

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλεισαν το κέντρο των Βρυξελλών την Τρίτη, για να διαδηλώσουν ενάντια στις συμφωνίες CETA και TTIP.

«TTIP, Ceta δεν τις θέλουμε!» φώναζαν οι διαδηλωτές. Ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Για τη Δημοκρατία, τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες: TTIP Stop».

Στη διαδήλωση συμμετείχε και το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), καθώς και η Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο GUE/NGL.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου τόνισε: «Είναι μια μεγάλη διαδήλωση στις Βρυξέλλες, ενάντια στη CETA και την TTIP. Η CETA είναι η εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά & TTIP με τις ΗΠΑ - πρόκειται για δύο παρόμοιες συμφωνίες. Τώρα, θέλουν να περάσουν τη CETA, λέγοντας ότι είναι «μια μικρή συμφωνία, δεν πειράζει», είναι στην πραγματικότητα ο δούρειος ίππος, γιατί μετά θα επιβάλλουν και την TTIP».

“Γι' αυτό όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος γιατί θα χαθούν θέσεις εργασίας, θα μειωθεί η απασχόληση και η παραγωγή στην Ευρώπη κι όλα θα μπουν στην υπηρεσία των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών κι από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού”, πρόσθεσε ο Στ. Κούλογλου.

Στην διαδήλωση παραβρέθηκε και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Γραμματείας Εκτελεστικής Επιτροπής ΚΕΑ.

Φωτογραφίες εδώ: https://www.flickr.com/photos/131481887@N02/sets/72157674151038425
Βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=LGty4hhHPFA

Φωτογραφίες/Βίντεο: Βασίλης Κατσαρδής

20.9.2016

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

LINKS