Δηλώσεις Ευρωβουλευτών GUE-NGL για το 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ

Γραμματοσειρά

• «Έχετε επιλέξει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή να ακολουθήσετε το δύσκολο μονοπάτι - Tεράστιες πιέσεις έχουν ασκηθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τις ίδιες δυνάμεις που προκάλεσαν την οικονομική κατάρρευση σε ολόκληρη την ΕΕ. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας».

• Βίντεο-μήνυμα με δηλώσεις ευρωβουλευτών της Ευρωομάδας της Αριστεράς για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, οι Γκάμπι Τσίμερ - Eπικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE-NGL, Ματ Κάρθι - Σιν Φέιν (Ιρλανδία), Μαρίζα Ματίας - Bloco de Esquerda (Πορτογαλία) Κορνήλια Έρνστ - Die Linke (Γερμανία), Μαλίν Μπγιόργκ - Vänsterpartiet (Σουηδία) και Τάνια Γκονζάλες - Podemos (Ισπανία), εύχονται και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα των ευρωβουλευτών (link) θα προβληθούν και εν όψει των εργασιών στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αθήνα.
Ακολουθούν οι δηλώσεις των Ευρωβουλευτών της GUE-NGL, αναλυτικά:

Γκάμπι Τσίμερ,
Eπικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE-NGL, ευρωβουλευτής του Die Linke (Γερμανία)
“Αγαπητοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, αγαπητοί φίλοι, ως επικεφαλής της Ευρωομάδας GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ήθελα να σας απευθύνω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου από τις Βρυξέλλες για το δεύτερο συνέδριο του κόμματος σας. Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται σε μια στιγμή, που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς το να αγωνιστούμε ενάντια στη λιτότητα και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Ξέρω απόλυτα ότι εργάζεστε υπό εξαιρετικά περίπλοκες συνθήκες. Έχετε επιλέξει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση να ακολουθήσετε το δύσκολο μονοπάτι αντί να πάτε πίσω στον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης. Έχετε ψηφιστεί για να μην αφήσετε τους ανθρώπους της Ελλάδας μόνους και χωρίς καμία άμυνα στη νεοφιλελεύθερη υπαγόρευση των πολιτικών λιτότητας. Και αυτός είναι ο λόγος που έχετε κερδίσει το σεβασμό μου αφού προσπαθείτε σκληρά για να μειωθεί το βάρος για τους φτωχότερους, ενισχύοντας όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Εμείς δεν κρυβόμαστε. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη και να παλέψουμε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας - είναι ένας αγώνας κοινός. Και είμαι σίγουρη ότι πρόκειται να κερδίσουμε αυτή τη μάχη, γιατί έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας”.

Ματ Κάρθι,
Ευρωβουλευτής του Σιν Φέιν (Ιρλανδία)
“Είναι χαρά μου, να στείλω για λογαριασμό του Sinn Fein τις καλύτερες ευχές σε όλους όσους παρευρεθούν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σας εύχομαι ό, τι καλύτερο σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες και συζητήσεις σας, σε ό,τι αφορά τις στιγμές χαλάρωσης τα βράδια, που είμαι βέβαιος ότι θα είναι ευχάριστες για όλους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι νομίζω ότι θα φύγετε από το συνέδριό σας, γνωρίζοντας ότι η μάχη συνεχίζεται. Υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια από την δεξιά στην Ευρώπη για την καταστολή των προοδευτικών κινημάτων που αγωνίζονται για μια καλύτερη, μια δίκαιη Ευρώπη. Για μια Ευρώπη που βάζει πρώτα τους πολίτες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεράστιες πιέσεις που έχουν ασκηθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τις δυνάμεις της άρνησης, τις ίδιες δυνάμεις που προκάλεσαν την οικονομική κατάρρευση σε ολόκληρη την ΕΕ. Γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες κυβερνήσεις χρειάζονται περισσότερες αριστερές κυβερνήσεις στην ΕΕ και ξέρουμε ότι έχουμε ένα ρόλο να παίξουμε και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια προοδευτική κατεύθυνση για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι, αν όχι, τότε ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Πριν απ’ όλα απολαύστε το συνέδριο, βεβαιωθείτε ότι θα γίνουν όλες οι συζητήσεις που είναι απαραίτητες. Αλλά το πιο σημαντικό, όταν το συνέδριο τελειώσει, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ότι ήρθε η ώρα να γυρίσετε πίσω στη δουλειά”.

Μαρίζα Ματίας
Ευρωβουλευτής του αριστερού μπλοκ - Bloco de Esquerda (Πορτογαλία)
“Σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση συντρίβει ανθρώπους με πολιτικές λιτότητας και υψωμένα τείχη, όπου η μετανάστευση προσλαμβάνεται ως απειλή και χρησιμοποιείται από την ακροδεξιά, δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε τώρα. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι, η Αριστερά πρέπει να είναι ενωμένη, η Αριστερά πρέπει να αντεπιτεθεί για μια αριστερή πολιτική, πράγμα που σημαίνει ισότητα, περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια σε εκείνους που θέλουν να επιβάλουν ξανά και ξανά τις πολιτικές λιτότητας και συγχρόνως να δημιουργήσουν ένα τείχος γύρω από την Ευρώπη. Έτσι, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και θα πρέπει επίσης να αγωνιστούμε για μια άλλη Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι αυτή που έχουμε τώρα δεν δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις για τους ανθρώπους της”.

Κορνήλια Έρνστ,
Επικεφαλής ευρωβουλευτής του Die Linke
“Αγαπητοί φίλοι, σας χαιρετώ εκ μέρους της γερμανικής αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το όνομά μου είναι Κορνέλια Έρνστ και είμαι η επικεφαλής της αντιπροσωπείας αυτής. Ελπίζουμε να έχετε ένα θαυμάσιο και πετυχημένο συνέδριο και αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Είμαστε αλληλέγγυοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις καλές και στις κακές στιγμές και αγωνιζόμαστε μαζί - κι ας βλέπουμε πολλά λάθη στην κυβέρνηση, ή και εκτός της κυβέρνησης - αυτό είναι σαφές, αλλά μόνο μαζί μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Ευχές για ένα θαυμάσιο συνέδριο”.

Μαλίν Μπγιόργκ,
Αντιπρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ευρωβουλευτής του Vänsterpartiet (Σουηδία)
“Εύχομαι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους καλή τύχη, καλές συζητήσεις, καλές αποφάσεις. Πιστεύω ότι εμείς, ως Αριστερά στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις, πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή πολλών αγώνων, οικονομικής δικαιοσύνης, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και δικαιωμάτων των γυναικών, όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Το δικαίωμα των γυναικών πάνω στο ίδιο τους το σώμα, αλλά και το δικαίωμα στην εργασία και την οικονομική ανεξαρτησία νομίζω ότι εμείς, ως αριστερό κόμμα μπορούμε να πρέπει να έχουμε μεγάλη συμβολή στην προάσπισή τους. Πιστεύω επίσης ότι, όταν πρόκειται για τα δικαιώματα των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη, έχουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ειδικά στην Ελλάδα. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι με αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη και να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω ότι εμείς, ως Αριστερά είμαστε στην καλύτερη θέση για να το κάνουμε αυτό. Γι 'αυτό σας εύχομαι κάθε επιτυχία για το Συνέδριο, ξέρω ότι θα έχετε καλές συζητήσεις και θα πάρετε καλές αποφάσεις. Εύχομαι τα καλύτερα”.

Τάνια Γκονζάλες,
ευρωβουλευτής των Podemos (Ισπανία)
“Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ, εκ μέρους των οι Podemos σας στέλνουμε μια αδελφική αγκαλιά και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη για όλους, που δεν θα αφήνει κανέναν έξω. Πρέπει να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, τις καλύτερες ιδέες μας και το έργο μας, ώστε να μπει ένα τέλος στην Ευρώπη της ανισότητας και της λιτότητας, που έχει προκαλέσει τόσα δεινά τόσο στον ελληνικό όσο και στον ισπανικό λαό. Αυτό είναι το καθήκον μας. Όλοι μαζί μπορούμε!”

Video link (επιλέξτε ελληνικούς υπότιτλους): https://youtu.be/8JDRMNngdqs
14.10.2016 Το Γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

LINKS